Milline omadus võiks kõige enam eristada "proffi" sama eriala "käsitöölisest"?

Üldiselt sisaldab professionaalsuse mõiste minu arvates seitset elementi.


Olenemata ametist on oluline, et inimene oleks oma tegemistes parim. Edgar Shane'i kutsenõustamise testi järgi on see soov üks olulisemaid motivaatoreid. Spetsialistid saavutavad õnneliku seisundi, olles oma valdkonnas edukad.


Professionaalid on inimesed, kelle oskus on teistele mõttekas, kes on saavutanud oma valdkonnas kõrgeid tulemusi või kellel on selline maine. Sellised inimesed köidavad alati tähelepanu, sest näevad olukorda oma piirkonnas terviklikumalt ja samal ajal üksikasjalikumalt. See võimaldab neil valida sobivamaid strateegiaid, reageerida kiiremini muutustele ja leiutada uusi lähenemisviise tööle.


Professionaal, kes on saavutanud oma valdkonnas tunnustuse, saab reeglina hõlpsasti osa oma asjatundlikkusest, kuna ta püüab jagada teadmisi. Tänu sellele säilitab see oma kasvudünaamika. Vene treener Svetlana Belukhina märkis kunagi kindlalt, et "professionaal ei karda oma õpilasi - ta otsib koos nendega uusi lahendusi".


Spetsialistid reeglina märkavad oma vigu, ei ignoreeri neid, veel vähem eitavad neid. Need inimesed õpivad oma vigadest ja tuginevad neile uute otsuste tegemiseks. "Viga ei ole nõrkus, eksitus on osa õppeprotsessist," ütleb iga tõeline professionaal.


Õpetused ja mõneaastane kogemus üksi ei saa kahjuks esmaklassilisi tulemusi tuua. Kogemus, õppimine ja praktika võivad kindlasti aidata teatud oskusi omandada, kuid need, kes saavutavad silmapaistvaid tulemusi, osalevad oskuste omandamise protsessis teistest organiseeritumalt. Näiteks võivad muusikud tükki väikesteks osadeks jagada ja iga detaili lihvida, tehnikat korrata ja korrata, viies selle täiuslikkuseni ja laiendades seeläbi oma teadmisi.


Professionaalsus on võimatu ilma ausa ja konstruktiivse tagasiside. Goldman Sachsi juhtimisarenduse juhi Steve Kerri sõnul ei saa te tagasisidet saamata oskust ja aega märkimata või ei hooli te selle parandamisest.


Kirss tordil professionaalsuse saavutamisel laiendab teie valdkonna silmaringi. Inimesed, kes tahavad saada parimateks, lähevad kaugemale oma erialaste teadmiste piiridest, loevad aktiivsemalt, õpivad haridusprogrammides. See aitab neil oma hinnanguid kujundada ja teha kvaliteetseid otsuseid.


Ja võib -olla on ka tegur, mis võõrandab inimesi saavutamast oma äritegevuses kõrgust. Treenerid Svetlana Belukhina ja Mihhail Stavissky, kes mõtisklevad professionaalsuse üle, märgivad paljude kõrgete tulemuste saavutanud inimeste mõtlemises huvitavat paradoksi: selleks, et olla tõeliselt oma ala professionaal, on parem mitte püüelda selle poole.


Ennast parimaks nimetades tunnistate, et piir on saavutatav. Selleks, et professionaalina natuke amatööriks jääda, on vaja teatavat julgust. Kuid just oma ebatäiuslikkuse võimalust tunnistades määrasite edasise arengu suuna.


Kokkuvõteks tahan öelda, et olla käsitöölist on vaja olla huvitatud sellest mida sa teed, sest nagu artikel üleval ütles väga palju inimesi kaotavad huvi ja mõtlevad, et see on maksimum ja tegelikult see pidurdab nende areng osaliselt või täielikult. Seetõttu kõige oluline omadus, see, et teil oleks huvi nii kaua kui see on võimalik või nii öeldes motivatsioon, sest see annab inimestele jõudu liikuda edasi ja areneda ise enda.

ALLIKAS

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Copyright Reform

Mismoodi mõjutab vabade litsentside juures (copyleft) litsentsivalikut?

Plusses and Minuses of usability of the Internet