Tarkvara- ja äriarendus mudel.

 Äriarenduse mudel

Kombinatsioon sõnadest "tasuta" ja "lisatasu", freemium on teatud tüüpi ärimudel, mis pakub kasutajatele toote või teenuse põhifunktsioone tasuta ja lisatasu lisa- või täiustatud funktsioonide eest. Freemium-mudelit kasutav ettevõte pakub tasuta põhiteenuseid, sageli "tasuta prooviversioonina" või kasutaja jaoks piiratud versioonina, pakkudes samal ajal ka täiustatumaid teenuseid või lisafunktsioone lisatasu eest.

Netflix - minu jaoks on hea näide. Seal pakkutakse vaadata vana filme tasuta ja kui sa tahad uued vaadata siis on vaja juba need osta, nii öeldes "tellimus", kus teile pakkutakse iga kuu tasu eest kõik filmid. 


Millised ettevõtted kasutavad spiraalmudelit?

Spiraalmudel kasutab teatud tüüpi inkrementaalset lähenemist, mis rõhutab rohkem riskianalüüsi. Põhimõtteliselt koosneb see neljast etapist:


* Planeerimine

* Riskianalüüs

* Areng

* Hindamine

* Toode läbib nende etappide jooksul mitu iteratsiooni.


Seda kasutavad peamiselt suured ja missioonikriitilised projektid. Minu arusaamist mööda on NASA üks hea näide spiraalmudeli kasutamisest. See on üldmõiste, see on mõtlemise protsess, tegelikult programmerimises maailmas see on kõlab niimoodi,

Eesmärkide määramine ja alternatiivsete lahenduste väljaselgitamine: Nõuded kogutakse klientidelt ning eesmärgid identifitseeritakse, töötatakse välja ja analüüsitakse iga etapi alguses. Seejärel pakutakse selles kvadrandis faasi jaoks võimalikud alternatiivsed lahendused.

Riskide tuvastamine ja lahendamine: Teises kvadrandis hinnatakse kõiki võimalikke lahendusi, et valida parim võimalik lahendus. Seejärel tuvastatakse selle lahendusega seotud riskid ja riskid lahendatakse parima võimaliku strateegia abil. Selle kvadrandi lõpus on prototüüp ehitatud parima võimaliku lahenduse jaoks.

Toote järgmise versiooni väljatöötamine: kolmanda kvadrandi ajal arendatakse tuvastatud funktsioone ja kontrollitakse neid testimise teel. Kolmanda kvadrandi lõpus on saadaval tarkvara järgmine versioon.

Ülevaatus ja järgmise etapi plaan: Neljandas kvadrandis hindavad kliendid tarkvara seni väljatöötatud versiooni. Lõpuks alustatakse järgmise etapi planeerimist.

Sellest mõttest kõik programms sobivad, mis oli parandatud või uuendatud pärast väljastamist.

Alikad

1. 2. 3.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Copyright Reform

Mismoodi mõjutab vabade litsentside juures (copyleft) litsentsivalikut?

Plusses and Minuses of usability of the Internet