USA VS CCCP who win???

Ameerikast tuli esimene mobiiltelefon müüki 1979. aastal. Samal ajal peetakse Martin Cooperit ametlikult seda tüüpi kommunikatsiooni avamise töö juhiks.

Olles väitnud Bell Laboratoriesi juhatajaga, et mobiilside pole väljamõeldis, tegi Cooper Manhattanil tänavarahvastikus olles kõne oma kolleegile, kasutades umbes kilogrammi kaaluvat mobiiltelefoni. Arvatakse, et see oli maailma esimene mobiiltelefonikõne. See ei ole tõsi

Raadioside ajalooga hästi kursis olevad eksperdid väidavad, et esimese mobiiltelefoni leiutas L.I. Kuprjanovitš 1957. aastal. Varsti sai teadlane leiutajatunnistuse "raadiofonile", mis oli automaatne raadiotelefon otsevalimisega.

See revolutsiooniline leiutis oli pühendatud suurele artiklile "Teadus ja elu" nr 8, 1957. Tähelepanuväärne on see, et "raadiofon" töötas kaasaegsete mobiiltelefonide põhimõttel. Kuni 30 kilomeetri raadiuses oli see lühilainetel ühendatud linna telefonivõrguga, võimaldades selle omanikul kodutelefoniga suhelda iga abonendiga.



Esimene aparaat L.I. 500 grammi kaaluvat Kuprijanovitši testiti 1958. aastal. Seega leiutati ja testiti mobiiltelefon ametlikult CCCP 15 aastat varem kui USA -s. 

    Allikast

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Copyright Reform

Mismoodi mõjutab vabade litsentside juures (copyleft) litsentsivalikut?

Plusses and Minuses of usability of the Internet